Digital markedsføring

Et lite referat fra et lærerikt møte i lokalene til Inevo.no

I dag møtte Pinar Simsek og jeg opp i Henrik Ibsens gate 60a, for å ha en veiledningstime med Karl Philip Lund i forbindelse med Bacheloroppgaven. Dette innlegget handler om hvordan en veiledningstime foregår, og ny kunnskap som ble tillært.

Snart er fristen her for å levere prosjektskisse to, som blir en mal for hvordan vi skal gjennomføre Bacheloroppgaven. Pinar Simsek og jeg er snart ferdig med en treårig markedsføring utdanning ved Høyskolen Kristiania. I løpet av disse tre årene har vi et semester hvor vi velger et fordypningsfag, Pinar valgte Multimedia og kommunikasjon og jeg valgte Digital markedsføring. På bakgrunn av de fagene vi har valgt som fordypning har vi utarbeidet en problemstilling, som vi kan utfylle med den kunnskapen hver av oss besitter.

I løpet av det semesteret man skriver Bacheloroppgaven, har man et gitt antall veiledningstimer, og da gjelder det å bruke den tiden man får med veilederen godt. På forhånd hadde vi valgt en problemstilling, og begynt å fylle ut alle punktene i malen til prosjektskisse to. På denne måten kunne vi stille spørsmål ved de punktene i oppgaven vi ikke hadde innsikt i eller nok kunnskap for å starte på oppgaven.

Det er ikke slik at man kommer til en veiledningtime og får svarene gitt i hånden, men man blir veiledet og får gode tips som man selv må undersøke videre. Vi har valgt en kvantitativ retning og skal arbeide med det organiske søket til firmaet Tooler. Når man jobber direkte med en hjemmeside kan man benytte seg av gode analyseprogrammer, så vi kommer til å droppe spørreundersøkelse i forbindelse med oppgaven. Planen var å sende ut en undersøkelse for å tilegne oss relevant kunnskap i forbindelse med oppgaven, men vi kommer til å benytte oss av programmene Google Analytics, Google Adwords og Google trends, for å svare på problemstillingen.

 

Google Trends

Google Trends, er et program man bruker for å undersøke hvilket ord som blir søkt på, og når de blir søkt på. For eksempel 14 mai ble det søkt mye etter ordet «bunad». Det lar seg lett forklare med at på 17 mai, er det mange som bruker bunad. Informasjonen vi innhenter fra Google Trend, skal vi benytte strategisk for å finne de beste søkeordene i forbindelse med produktet i vår oppgave.

 

Organisk søk.

Mange bedrifter har problemer med å komme høyt opp i det organiske søket, og rett og slett klør seg i hodet for hvordan man kan bli mer synlig på nett. De tenker kanskje «Ok, siden vi ikke klarer det, så kan vi betale Google for  å kommer høyere opp». De betalte søkene er øverst, og under dem dukker de organiske søkene opp. Hvis du Googler et spesifikt produkt eller tjeneste, trykker du da på en av de øverste som er betalt, eller et av de første organiske søkene? Nå skal jeg komme med en påstand, for det kan jeg gjøre på min egen blogg og jeg er fortsatt student så jeg tar sjansen. Mange opplever de betalte søkene som useriøse, at det er aktører som har betalt for å bli synlig, så de velger heller å trykke på noen av de første organiske søkene. Ville det ikke da vært fint om du var en av de først som dukket opp i det organiske søket? De fleste blar ikke flere sider fremover på Google for å finne det dem leter etter, spesielt ikke hvis det er i kategorien lav-involvering. I vår oppgave skal vi undersøke hvordan man kan bli mer synlig i det organiske søket.

Etter tips fra Karl Philip ble vi oppfordret til å skape godt innhold som er relevant for leseren. Dette er noe som har blitt mer og mer viktig når det gjelder innholdmarkedsføring. Man kan ikke bare rable ned noe og reklamere for et produkt nederst i teksten, og HÅPE man får en ønsket konvertering. Pinar er spesialisert i multimedia og skal designe videoer som blir publisert sammen med teksten, og nederst i innleggene våre skal vi ha et kommentarfelt for å skape engasjement. Vi fikk også tips av Karl Philip om å benytte oss av infographics, for å skape stilig content, som kan ha potensiale for å bli delt i sosiale medier. Jeg har mange ganger sett slike oppsett, men ikke visst hvordan man gjør det eller hva teknikken heter, men nå vet vi det, og nå vet du det også.

Infographics.

 

Skyscraper technique

Når vi har skapt innhold og delt det på forskjellige plattformer i sosiale medier, skal vi bruke skyscraper technique. Dette betyr at vi skal få andre til å lenke opp til vårt innlegg. Med tjenestene til ahrefs, kan vi undersøke innlegg i samme segment som oss, og hvem som har lenket opp til innleggene. Vi kommer til å kontakte disse nettsidene og si at de heller burde lenke opp til vårt innlegg, for det er bedre. Det har større betydning å bli lenket opp til en nettside med mye trafikk, enn en nettside med lite trafikk.

Vi gleder oss til å klatre i hierarkiet til Google.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *