Digital markedsføring

Hva med å samle deletjenester på ett sted?

 

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er at jeg er interessert i delingsøkonomi. Den siste tiden har vi blitt introdusert for mange nye deletjenester. Alt fra hvordan vi som privatpersoner kan leie ut leiligheten, bilen og noen steder til og med doen vår.

 

For mange år tilbake brukte vi avisen til å annonsere det vi ønsket å selge. Da fant vi det vi lette etter under en og samme kategori, i den samme avisen. Senere ble vi introdusert for annonsering på Tekst-tv, det vi ønsket å selges eller kjøpe var organisert inn i forskjellige kategorier. Etter at Internet tok over makten, har Finn.no blitt den portalen vi bruker for å selger eller kjøper det vi ønsker. Ser du hva som er likheten med disse annonsekanalene? Kjøp og salg er samlet på et sted under forskjellige kategorier. Dette gjør det enkelt for oss som forbrukere å søke etter det vi ønsker. Tenk så tungvindt det ville vært hvis vi måtte søke etter salg av bil på en side, kjøpe hus på en annen side, selge verktøy på en annen side. Det er vel mye bedre med Finn.no som har gjort det enkelt for forbrukerne og samlet alt på et sted?

 

Hva med deletjenestene?

Det kommer til å komme flere og flere deletjenester til Norge. Blir det ikke da rotete å ha tjenestene spredd rundt på forskjellige nettadresser? Mitt forslag er at alle tjenestene samles på en app og nettside, noe lignende Finn.no, men for deletjenester. En varm sommerdag i Juli er en Italiener på vei til Norge som turist. Han ønsker å leie av privatpersoner og begynner å søke etter deletjenester. Han kommer inn på en side hvor man kan leie alt man ønsker av privatpersoner. Han finner en person i Oslo som faktisk leier ut huset sitt, leiligheten og båten. Dette passer utmerket for Italieneren og hans familie. Søket var enkelt for alt var samlet på en og samme side. Slik det er i dag må man lete rundt på forskjellige sider,  dette er ganske uoversiktlig.

 

Bytte tjenester og fasiliteter mellom privatpersoner

På den samme siden som fortsatt kun fins i mitt hode, vil det være mulig å bytte tjenester eller goder man har. La meg si at du har en hytte på Hvaler ved sjøen, mens familien Hansen har en hytte i Hemsedal, rett ved skibakken. På nettsiden vil det være mulig for deg og familien Hansen å bytte hytte, ved å gjøre dette har de faktisk tilgang på to hytter.

Jensen kjøpte seg en ny båt sommeren 2015 som han ønsker å benytte seg av til sommeren. Det er kun et problem, han vet ikke hvordan man gjør båten sjøklar. Han logger seg inn på nettsiden, der finner han Olsen som har mye erfaring med båt, men har en hyttevegg han skulle ha malt. De kontakter hverandre og blir enige om at de bytter tjenester, Olsen fikser båten og Jensen maler hytteveggen. Er ikke dette genialt? Vi sitter på forskjellige egenskaper og kompetanse, så hvorfor ikke dele dem ?

Ole har nettopp begynt i andreklasse på barneskolen. Mor og far fikk utgifter med nye skoleklær, sekk og annet som han trengte til skolestart. De har nettopp kjøpt en ny leilighet og økonomien strekker ikke så langt utover det å betale lån og andre utgifter. En dag kommer Ole hjem med en lapp om at klassen skal stå på slalåm på Tryvann. Foreldrene ser på hverandre og vet at dette blir problematisk, for Ole har ikke utstyr og det fins ingen penger til å kjøpe nytt. De logger seg inn på en deleside og søker etter slalåmutstyr, de finner en nabo som leier ut utstyr for 300 kr. Barn vokser fort fra utstyr og de bytter ofte mellom forskjellige idretter, før de finner noe de brenner for. Da er dette en fin måte å spare penger på.

 

Hvordan skal siden tjene penger? 

Det blir på samme måte som andre deletjenester, og denne siden vil være en direkte konkurrent til de som allerede fins på markedet. Ved at noen leier av hverandre tar nettsiden en viss prosent for å betjene leieforholdet, og andre praktiske tings som forsikring. Når det gjelder bytte av tjenester eller goder, kan forbrukeren betale en liten sum for å åpne annonsen, det samme som Finn.no benytter seg av på småjobber.

Ta gjerne kontakt med meg hvis du syns dette høres spennende ut. Jeg sitter på ideen, men mangler kapitalen for å gjennomføre det.

 

 

2 thoughts on “Hva med å samle deletjenester på ett sted?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *