Digital markedsføring

11 tips til studenter i Digital Markedsføring.

Jeg fikk lyst til å skrive dette innlegget, for jeg fikk en tøff start på  semesteret 2015, i Digital Markedsføring. En av grunnene til at jeg valgte dette valgfaget, var at jeg hadde minimalt med teknisk kompetanse. Jeg ser det som en nødvendighet når man studerer markedsføring, at man kan en del om hvordan den digitale verden fungerer.

Den første oppgaven vi fikk var å opprette en blogg inne på WordPress, og implementere Google Analytics, via Google Tag Manger. For en som kun har brukt pc, til å surfe på nettet, sende mail, og skrive oppgaver, ble dette vanskelig for meg. Jeg skrev et innlegg om dette som du kan lese her, «Den jævla bloggen».

11 Tips.

 1. Møt opp på alle forelesninger!. På samtlige av forelesningene fikk vi viktig informasjon, og gikk hjem med ny og inspirerende kunnskap.
 2. Ikke gi opp selv om du syns det er vanskelig, det ordner seg til slutt. Det er garantert noen i klassen du kan spørre om hjelp hvis du står fast.
 3. Velg deg ut noen å samarbeide med som er seriøse, og har lyst til å få gode resultater. Det kan være lurt å snakke om hva slags egenskaper man har, før man begynner å samarbeide. Jeg valgte å samarbeide med noen jeg kjente fra før, som jeg visste var flinke, og var teknisk sterkere enn meg. Når man samarbeider i en gruppe, kan man lære mye, og det er viktig at man utfyller hverandre. Hvis du føler at gruppen din ikke fungerer, så vil jeg anbefale at du ser etter noen andre å samarbeide med.
 4. Det første du burde gjøre er å sette deg inn i bloggen til foreleserne. «Stammen.no».  ,  «Krokan.com«,  «ceciliestaude.no«.  Inne på disse sidene vil du finne nyttige tips, og lærerike artikler.
 5. Følg videoen til Karl Philip Lund, steg, for steg når du oppretter bloggen din. Videoen finner du her. Et lite tips, pass på at du skriver inn alle kodene riktig. Grunnen til at jeg ikke fikk min blogg til å virke, var at jeg hadde skrevet inn et feil tall.
 6. I løpet av semesteret kommer det mange dyktige gjesteforelesere. Hva med å skrive notater direkte i WordPress, og poste et blogginnlegg etter forelesningen? Når man blogger om forelesningen får man skrivetrening, og man husker bedre informasjonen i ettertid.
 7. For å få litt inspirasjon, kan du lese tidligere studenter sine blogger her. Disse bloggene inneholder faglig teori, som er viktig for deg.
 8. I løpet av semesteret skal dere delta i GOMC. Av erfaring vil jeg anbefale at dere oppretter en Google AdWords konto, i forbindelse med bloggen. Da vet dere hva det dreier seg om før GOMC starter.
 9. Les hverandres blogger, kommenter, lik og del innleggene. Det er på denne måten dere kan hjelpe hverandre til at bloggen kommer høyere opp i søkefeltet på Google.
 10. Det kan være skummelt å poste et blogginnlegg, eller poste en video av seg selv. Kom deg ut av komfortsonen din, det er på denne måten du lærer.
 11. I løpet av semesteret blir dere rangert inne på Stammen.no. Når semesteret startet lå jeg på 56 plass, jeg begynte å tenke ut hva jeg skulle gjøre for å komme høyere opp på listen. Når dere får beskjed om å gjøre en oppgave, som for eksempel å poste en video av dere selv, så gjør det med en gang. For meg var det en motivasjon at vi ble rangert, og jeg syntes det var spennende.

Til slutt vil jeg si, at dere har et veldig spennende semester foran dere.

Stå på, og lykke til 🙂

4 thoughts on “11 tips til studenter i Digital Markedsføring.

 1. Tusen takk for drahjelpen Bianca. Jeg er enig i hvert eneste ord du skriver. Skal du lære mye må du stå på, helt fra starten av, noe jeg vet at du virkelig har gjort.
  I begynnelsen av januar starter det nye kullet, og de beste, de mest dedikerte deltakerne har da allerede gjort en god del forberedelser, feks etablert egen blogg, skaffet seg nødvendig litteratur (den er ikke bare til pynt, men skal gi et språk og en forståelse av hva digital markedsføring er i all sin bredde), og kanskje til og med lest litt og skrevet et par blogginnlegg.
  Ses i januar 🙂
  Regner m at du kommer innom også Bianca for vi trenger gode forbilder for dem som skal starte opp!
  Hilsen fra Arne
  (som har første del av kurset som avsluttes med individuell hjemmeeksamen med start i allerede i januar).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *