Digital markedsføring

Den JÆVLA bloggen!

streken

Her går jeg på høyskolen og er stolt av det og så skal jeg skjemmes ut ved å ha en egen blogg.

Våren 2015 begynte jeg på min spesialisering innenfor digital markedsføring. Første oppgaven vi fikk utlevert var å opprette et domenenavn inne på WordPress, og designe en egen blogg.

 

Det er bare drittunger som blogger.

BLOGG???????? tenkte jeg, hva slags barnestudie er det egentlig jeg har meldt meg på? Her går jeg på høyskolen og er stolt av det, så skal jeg skjemmes ut ved å ha en egen blogg. Man kan si at jeg var lettere forbannet, ikke lettere forbannet vi kan heller understreke ordet «rasende». Tankene mine spant rundt i hodet, om hvordan jeg skulle få byttet studiespesialisering. For jeg skulle i hvert fall ikke ha en spesialisering innenfor noe som var så tullete og useriøst.

 

Dette var mine tanker om bloggere, før jeg visste bedre.

 • Unge jenter med fritidsproblemer, som er ekstremt selvsentrerte
 • Bloggere skriver kun om sminke, hår, trening og veskehunder
 • De er litt «dumme» ( ikke bare litt heller, de er totalt tette i pappen)

 

Drittblogg.

Nå startet mine ringerunder rundt til andre jeg kjenner, for å sverte Markedshøyskolen. Hvordan kan en seriøs høyskole som Markedshøyskolen, si at sine studenter burde blogge? Og hvem er egentlig denne useriøse læreren Karl Philip Lund, som har bedt oss om å blogge? På dette tidspunktet hadde jeg ikke store tiltroen til Karl Philip, og tenkte at han var en meget uerfaren foreleser som ga oss denne idiotiske bloggoppgaven.

Midt oppi alt dette fikk jeg omgangssyken, så jeg rett og slett kastet opp av hele oppgaven. Det var satt en frist for når bloggen skulle være ferdig og implementert med Google analytic, via tagmanager. Jeg gråt, kastet opp og var mildt sagt helt oppgitt av alt tullet, men ville gjøre oppgaven ferdig innen fristen. Det var den eneste muligheten jeg hadde på dette tidspunktet, for jeg kunne ikke bytte spesialisering, og stryke i et fag var heller ikke et alternativ.

Kjøp av domenenavn og opprette en blogg var ikke vanskelig, men så kom jeg til denne implementeringen av Google analytic, via tag manager. Her oppstod det problemer med koder og ingenting ville virke. Et problem blir enda større når man i utgangspunktet ikke har noe tro på det man gjør. Nå hadde omgangssyken roet seg, så jeg tok med pcen min til bror for å få hjelp, med denne JÆVLA bloggen. Når jeg kom inn døren hans, var jeg lettere hysterisk og rasende. Hysterisk for at jeg ikke fikk til det som skulle gjøres, RASENDE for at jeg skulle opprette en blogg. De ordene som ble sagt om blogg, bloggere og Karl Philip, kan ikke skrives ned i dette innlegget. Min bror er født med en helt egen ro og tålmodighet, han er en av de få som takler HYSTERISKE og SINTE damer.  I fortvilelse og sinne tok jeg pcen min og slo den i sofaen, mens jeg gråt og sa «Nå virker ikke den JÆVLA bloggen heller. Rolig som bror er, tok han pcen min for å se hva som var problemet. Bror tittet bort på meg med et oppgitt blikk og sa «Bianca, har du mulighet for å bytte studiespesialisering?for her stå det, logg inn». Jeg roet meg og vi satt oss ned sammen og fant ut at Google analytic ikke virket, av den grunnen at jeg, hadde skrevet inn en feil bokstav i en kode.

 

Gir den JÆVLA bloggen en sjanse.

Min bror er siv.ingeniør, og har en høy stilling i Statoil, jeg har alltid sett opp til han og det han utretter. På dette tidspunktet fant bror ut at han syntes det med blogg virket veldig kult, og han ville også ha en blogg. Denne kvelden laget han sin egen blogg med navnet «Enda en blogg, akkurat det verden trengte«. Når bror opprett en blogg, fikk jeg litt mer troen på det å blogge. Troen var fortsatt veldig liten, men jeg så litt lysere på det.

 

 

Bloggen gir resultater

I klassen Digital Markedsføring, har vi virkelig sett hvor spennende det er å ha en blogg, og hva det kan føre til. Noen har fått jobbtilbud på grunn av det de har blogget om, en student skal sitte i juryen for Content marketing, på grunn av et blogginnlegg hun skrev, en annen  fikk oppmerksomheten til selveste Jens Stoltenberg, på grunn av et blogginnlegg han skrev. Jeg har også selv blitt kontaktet av en bedrift jeg skrev et innlegg om. Når ting som dette skjer er det virkelig gøy å blogge.

Christopher Aitken fikk oppmerksomhet av Jens Stoltenberg.
Christopher Aitken fikk oppmerksomhet av Jens Stoltenberg.

Post det du skriver på Twitter, Reddit, og andre steder hvor du treffer din målgruppe.

 

Hva tenker jeg om blogg, bloggere og Markedshøyskolen nå?

 • Det å blogge kan gi deg store muligheter.
 • Man får utviklet seg skriftlig.
 • DET ER GØY.
 • Man kan være kreativ.
 • Det er spennende.
 • Markedshøyskolen, jeg har tiltro til dere igjen.
 • Faglig flinke folk som Karl Philip, blogger.
 • Jeg skal fortsette å blogge når dette semesteret er over.

Forteller andre om viktigheten av en blogg.

En venninne av meg er ferdig med et langt studie, og skal starte opp en egen bedrift. Siden jeg nå har erfart kraften av det å blogge, har jeg selvfølgelig foreslått at hun burde ha en blogg. Akkurat som meg i begynnelsen, var hun litt skeptisk til det med å ha en blogg. Vi satt oss ned sammen en kveld og jeg ga hun en innføring i min blogg. Da ble hun helt giret og sa noe veldig fint «Dette er jo en levende hjemmeside». Nå skal vi snart møtes igjen, og jeg skal opprette blogg for henne, og implementere Google analytic. Denne gangen vet jeg at jeg gjør en viktig jobb, og jeg skal ikke slå pcen hennes i sofaen.

 

Til alle dere flinke Rosabloggere.

Kjære rosabloggere, jeg leser ikke bloggen deres, men jeg er ikke innenfor deres segment eller målgruppe. En ting vil jeg si til dere «unnskyld for at jeg har sett på dere som dumme». Nå ser jeg på dere som smarte forretningskvinner, dere når ut med budskapet til den gruppene dere representerer. Når jeg skriver dette tenker jeg spesielt på Sophie EliseDenne jenta har flere lesere på sin blogg i løpet av dagen, enn det lokalaviser har på en uke.  Du har også vist at du engasjere deg i mer enn sminke og hårprodukter. Dere Rosabloggere, kan mye om teknologi, design, foto og markedsføring, det er mange som har mye å lære av dere.

 

Nå må jeg løpe til jobben, selv om jeg gjerne skulle sittet her og blogget enda lenger.

Lenker:

http://stammen.no/blogging/studentblogger-i-digital-markedsforing-2015

http://christopheraitken.com/

http://fridamariegrande.no/blogg/

Dette blogginnlegget ble publisert på nettsiden til Kampanje.

 

 

 

15 thoughts on “Den JÆVLA bloggen!

 1. Fantastisk!
  Det er dette som er deg, Bianca. En ærlig og åpen jente som overhode ikke pynter på sannheten eller ønsker å fremstå perfekt. Man lærer så lenge man erfarer og det er noe du har merket veldig. Tenk at din mening om «blogging» har endret seg så drastisk på bare noen få måneder? Det er ganske utrolig. Dette innlegget er det beste jeg har lest av deg og jeg håper virkelig du fortsetter å skrive disse ærlige og personlige innleggene som får meg til å kjenne meg igjen. Det er dette folk ønsker å lese, og jeg er definitivt en av dem!

  Good job! 🙂

 2. Så bra skrevet, Bianca! 🙂 Følte det mye på samme måte når jeg fikk vite at vi skulle starte blogg, det var jo bare småunger som drev med det. Jeg er utrolig glad for alt vi har lært så langt dette semesteret og for at jeg har fått jobbe med deg og Samira!

 3. Veldig gøy at innlegget ditt har fått så mye oppmerksomhet! – Kampanje, MHs nettsider, twitter og andre studenter som deler. Ærlig og ekte innlegg! Stå på 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *