Digital markedsføringUncategorized

Arbeit macht frei

Tåler du å fryse eller, liker du best at livet er lunkent?

Arbeid skaper frihet, stemte absolutt ikke for de som var sperret inne på Hitler sine grusomme konsentrasjonsleirer. Men det kan stemme for deg som er vokst opp i Norge, et av verdens rikeste land, fylt med muligheter for akkurat DEG! Det handler om å finne sitt mål i livet og kjempe for å nå dette målet. Min mening er at den eneste som setter en grense eller sperre for å oppnå dine mål, er kun deg selv.

Dette innlegget er skrevet på bakgrunn av en forelesning med Sverre Steensen.

Sverre Stenersen fra han fikk Gründerpris
Sverre Stenersen fra han fikk Gründerpris

 

Jeg vil ikke være » Yesterday’s paper»

Egentlig skulle denne fredagen innebære god mat, vin og senkveld med Thomas og Harald, etter en lang og slitsom uke med forelesning, oppgaveskriving og kveldsvakter på jobben. Men dette innlegget må postes FORT, siden Samira Hoummira alltid er så raskt ute med å skrive bra referater fra forelesninger.

I mediebransjen skjer ting hurtig, og i morgen kan det jeg skriver nå, allerede være gammel nytt hvis jeg er for sent ute. Det handler om å skape noe, før en annen gjør det før deg, eller lage noe som er eksepsjonelt  bedre enn de som gjorde det før deg.

Det er nettopp dette som trigger meg med dette digital markedsføring. Man kan hente frem sine sterke sider, se opp til de som er bedre enn seg selv, og kjøre på alt man orker for å bli like bra, eller helst, bedre enn de man ser opp til.

I dette innlegget kunne jeg skrevet et referat fra hva Sverre Stenersen, grunnleggeren av Enklere liv, fortalte oss i dag, men jeg vil heller blande det inne med mine egne tanker. Grunnen til at jeg gjør det er at jeg er veldig enig i det han mener, og har selv kjent på kroppen hvor hardt man må jobbe for å nå sitt mål.

Når er du fornøyd ?

Dette innlegget handler ikke om hva Sverre Stenersen har oppnådd eller hva han jobber med, for han har allerede kommet dit han ønsker. Eller kanskje han fortsatt higer etter noe nytt og fortsatt streber for å komme enda litt lengre. Når skal vi som mennesker egentlig være fornøyd med det vi har oppnådd eller gjort? Det kan jeg dessverre ikke gi deg noe svar på, det er noe du må spørre deg selv om.

I den tiden jeg drev med dressurridning kjente jeg dette veldig på kroppen. Jeg kjøpte meg en ny hest, og var utrolig fornøyd med den hesten, helt til jeg så en hest som var enda finere. Ikke misforstå meg, jeg var veldig glad i alle mine hester, og har elsket dem alle veldig høyt. Når man driver med konkurranse vil man bli BEST, ikke en av de som havner på midten eller nederst på resultatlisten. Min mor sa alltid til meg» Det er ikke å vinne som betyr noe, men å delta». Dette har jeg aldri vært enig i, man trener ikke flere timer om dagen, syv dager i uken for å bli middelmådig.

Jeg kom aldri så høyt opp i dressurridning som jeg ville, jeg var så nær, så nær. Jeg ville masse og kjempet for å nå dit, men ikke NOK. En dag red jeg rundt i ridehuset mitt, sammen med en av Norges beste dressurryttere, Stine Gøtesen. Denne dagen var det iskaldt ute, vi hadde ridd mange hester, og jeg kjente at kulden krøp inn i kroppen min og skar meg i tærne. Jeg var helt ferdig og følte at jeg snart kom til å dø på grunn av kulden. Jeg spurte Stine Gøtesen » fryser ikke du veldig» Hun svarte » Jeg fryser, men ikke så mye som den gangen ridebuksen frøs seg fast i lårene mine, og jeg måtte på sykehuset» Det Stine sa den gangen i ridehuset, forandret veldig mye av min måte å tenke på. Stine tålte at ridebuksen frøs fast i lårene, dette har gjort at hun i dag er en av Norges beste ryttere og faktisk  lever av det å ri hester.

 

Når det gjelder arbeidslivet og livet generelt fremover, vil jeg ikke bare være hun som tåler kulden, men også hun som tåler at ridebuksene fryser fast i lårene.

 

Sverre Sveendsen snakket i dag om at vi må være noe utenom det vanlige, tørre å gå ut på planken. Kan tenke meg at Sverre Stenersen har stått helt ytterst på planken i løpet av den tiden han har jobbet med Enklere liv, men han er av den typen som tåler at ridebuksen fryser fast i lårene.

 

Mine siste ord til deg som leser er at du må finne ut om du vil være den personen som tåler å FRYSE, eller er du den personen som er fornøyd med å ha det «lunkent»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Arbeit macht frei

 1. Det er vel litt unødvendig å fortelle deg det Bianca, men vi frøys sammen…noe så innmarig også. Og det har formet oss mye til de vi er i dag. Ikke kom her og si at vi gir opp eller er litt lunkne… Takk for et supert innlegg!!

  1. Ingunn jeg husker så godt når vi lå bak i kassebilen på kvalifisering til landslaget, av den grunnen at vi ikke hadde penger til hotell. Den natten regnet det og døren på bilen var ikke tett, så vi ble våte og kalde. Jeg tror det er grunne til at vi ikke kom med på landslaget 😉 Neste gang Ingunn, så skal vi tåle at det regner inn. Takk for at du likte innlegget mitt 🙂

 2. Supert innlegg.Jeg er helt enig med deg Bianca man må tåle både og få pepper ros og ris.Man må tåle at man fryser ikke bare litt men mye .Man må utholde og tåle og være både sulten og tørst.Enig at det er litt feil å si det viktigste er ikke å vinne men å delta.Det sier man til barn fordi at nederlaget kan bli for stort.Selvfølgelig er målet med å delta å vinne.

 3. Veldig bra levert!

  Hva konkret utover å tåle kulde gjorde Stine Gøtesen for å bli best? Er det mulig å forutse hvem som kommer til å vinne?

  1. Takk 🙂

   Hun var veldig sterk både fysisk og psykisk, pluss at hun er en som ALDRI gir opp. Jeg tror at man kan se hvem som kommer til å bli god eller ikke. Man trenger ikke å være den flinkeste, når man begynner med noe. Når jeg drev rideskolen, kunne jeg se et helt spesielt blikk i øynene til de som ble gode. De som hjalp meg i stallen og ga det lille ekstra, ble veldig flinke, de dukket ofte opp utenom ridetimene. Dette la jeg merke til og ga dem litt fordeler, ved gratis undervisning og ansvar for noen hester. På min rideskole var jeg veldig opptatt av, at det ikke skulle være en forskjell på de som hadde egen hest og de som gikk på rideskolen. Noen mener at alle kan bli gode hvis man trener nok, dette er jeg uenig i. Det å bli god i eks. en idrett handler også om å ha et talent. Noen rir i mange, mange år, men blir aldri flinke.

   Jeg er ganske sikker på at man tidlig, kan se hvem som kommer til å vinne. Så har vi disse som overrasker.

 4. Hei Bianca,

  Hvem som helst kan skrive referater, så la andre ta seg av det! Fortsett med å mikse, trikse og legge til egne erfaringer og iboende galskap fra Nord i dine innlegg du. Det er sånt det blir gode innlegg av.

 5. Du leverer som alltid Bianca.
  Det er så morsomt å lese dine innlegg og ikke minst se hvordan du bygger opp et personlig læringsnettverk gjennom sosiale medier. Du kommer langt med gode holdninger, som du skriver om over, men det er også en faglig kjerne i det å bli best i noe på nett. Pass på at du støtter opp om dine refleksjoner med faglige termer.

  Hilsen fra Arne

  1. Tusen takk Arne, for veldig hyggelig kommentar og gode råd. Skal bli mer nøye på å følge opp med faglige termer. Har fulgt diskusjonen din angående nettbrett i skolen, og jeg er helt enig med deg at vi må se fremover. Du er veldig forut for din tid, og jeg er helt sikker på at om noen år er ikke lenger dette en diskusjon, men en realitet. Det med å bruke algoritmer for å finne en tvilling av elever, i en skolesituasjon, er noe jeg syns er meget spennende. Ingen er like og dette er noe skolesystemet snart må forstå. Er sikker på at skolehverdagen til barn og unge ville bli mer spennnende, om skolen kunne se hver enkelt elev bedre. Diskuterte også dette med min bror som jobber i statoil som ingeniør, han har også studert robotteknologi. Han syntes det du jobber for er helt fantastisk og veldig spennende. Han mener også at Statoil burde bruke mer algorimer i sin organisnajosn. Vil ikek utdype det noe mer, for det han forklarte var ganske vanskelig og vet ikke om jeg forstod det helt rett 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *