Digital markedsføring

Min vurdering av nettbutikken, Letsdeal

logo

 

 

 

Jeg har gjort en vurdering av Letsdeal på bakgrunn av hva Neil Patel mener er de fire viktigste punktene for å lykkes med en nettside. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om disse kriteriene som du kan lese mer om her.

E-handel bedømmer en nettside ut fra ti punkter, jeg skal vurdere Letsdeal, og gi  terningkast innenfor hver av disse punktene.

Førsteinntrykk

terningkast 4

 

Oppstartsbilde letsdeal

Dette er det første bildet du ser når du trykker deg inn på Letsdeal.no. For oss som er vant til å bruke nettet og registrere oss på forskjellige nettsteder fungerer det med et vindu hvor man kan registrere seg. For den litt eldre generasjonen som for eksempel min mor kan et nettsted som starter med at man må registrere seg gjøre at man blir mistenksom og tro at det er noe lureri. Noen er skeptiske til at de må gi fra seg opplysninger som mail, eller at de ikke vil registrere seg av den grunne at mailboksen kan bli dynget ned med reklame. Selv har jeg valgt å bli medlem i Letsdeal, for jeg vil bli informert angående nye tilbud. Min personlige vurdering angående å få tilbud på mail, er at det blir sendt ut i overkant av for mange mail angående tilbud. Det trigger kundene ved å få gode tilbud på mailen, men kan også oppfattes for masete hvis mailboksen blir full av tilbud. Nedenfor har jeg tatt et printscrean av mailboksen min. Som dere ser har Letsdeal sendt meg tre mail i løpet av en dag, noe som kan være med på at jeg markerer Letsdeal som søpplepost.

 

 

 

bilde3 L

Men.. fortvil ikke, du kan trygt registrere deg og bli medlem av Letsdeal. Hvis man trykker seg inn på «min konto» kan man krysse av for hvor ofte man ønsker å motta mail fra Lets deal

 

mail
Trykk deg inn på min konto og kryss av for hvor ofte du ønsker å motta mail fra Letsdeal.

 

 

Jeg er allerede medlem på letsdeal og velger å logge meg inn på siden.

bilde2 L
Under innloggingsbildet har de ikoner hvor man kan velge å logge inn med mobil, tjene 50 kroner på å tipse en venn, eller ha din egen bedrift på letsdeal.

Her kan men enkelt velge om man vil logge seg inn via mail eller Facebook. Man kan også surfe rundt på nettstedet uten å være medlem. Sjansen er uansett stor for at man registrere seg og foretar et kjøp på grunn av de mange fristende tilbudene.

 

 

 Synlighet

terningkast 5

Letsdeal er synlige og har drevet med en del markedsføring via facebook. Jeg søkte opp en del ord på Google som omhandlet tilbud, men de kom ikke opp når jeg søkte med noen av de ordne. Søkte også med navnet «kupong» noe de driver med, men ikke heller da kom Letsdeal. Når jeg søker direkte på navnet til Letsdeal kommer de øverst og man kan lett trykke seg inn på nettsiden. De har også markedsført seg ved at man kan verve noen og motta 50 kroner som man kan handle for. I følge nettsiden selv, når de ut til 2 millioner nordmenn hver dag og har 400.000 medlemmer. Det er også viktig for Letsdeal å gjøre seg synlig for bedrifter som vil selge sine tjenester igjennom Letsdeal.

 

Brukervennlighet

Pc terning 3

Mobil terningkast 5

  bilde L 6

Letsdeal har en brukervennlig side, og det er enkelt å skrolle seg opp og ed på siden. Som dere ser på bildet over kan man velge hvilken by man ønsker tilbud fra. Dette er genialt, la meg si at jeg bor i Oslo, men er på ferie i en annen by. Da kan jeg enkelt velge den byen jeg er i og motta tilbud som er aktuelt for stedet jeg oppholder meg. Eller jeg kan velge mellom kategoriene shopping og reiser. Letsdeal har en mye mer utvidet kategorisering av produkter og tjenester når man logger seg inn med en mobiltelefon. I mobilformat kan man enkelt velge hvilken kategori man ønsker å lete etter tilbud i, dette gjør at man slipper å skrolle seg igjennom duppedipper man har minimal interesse av. Når det gjelder brukervennlighet hvis man logger seg inn med en pc er opplevelsen mye mer forvirrende og rotete.

 

 bilde L 7

Denne funksjonen savner jeg inne på Letsdeal sin hjemmeside og spekulerer på hvorfor de ikke har en like fin funksjonalitet ved innlogging med pc som med mobiltelefon.

Nå sitter jeg her ganske sulten og tenkte at jeg skulle søke opp en deal på mat ved hjelp av pcen min. Inne på Groupon kan jeg enkelt trykke på kategorien mat og får opp alle tilbudene de har for mat.

 

bilde L 9
Groupon

Skal jeg finne tilbud for mat inne på Letsdeal må jeg lete rundt blant mange andre tilbud som ikke har noe med mat å gjøre. Dette trekker ned brukervennligheten til Letsdeal. Her er et bilde fra siden til Letsdeal, som du ser er det et tilbud på mat, men tilbudet forsvinner litt blant alle de andre tilbudene. Og mest irriterende av alt, er at jeg må skrolle og skrolle igjennom nettsiden for å finne det jeg  etter.

bilde L 10
Letsdeal

Groupon har også kategorisert siden sin på en mer ryddig måte når man skroller nedover siden.

bilde L 11
Groupon

Her har jeg valg å dele terningkastene inn i to kategorier, en for pc og en for bruk av Letsdeal via mobiltelefonen.

 

Kjøpsprosess( skal sette inn en egen video)

 

Teknologi/hastighet

terningkast 4

Jeg har gjort en test når det gjelder teknologi og hastighet inne på Google Developers Når det gjelder hastighet skårer Letsdeal lavt. De må virkelig gjøre noe med hastigheten når det gjelder både på pc og mobiltelefon.

 

bilde L 16
Her kan du se at Letsdeal skårer 54 poeng av 100 mulige når det gjelder hastighet på mobiltelefon

 

 

 

bilde L 18

 

 

 

Etter at jeg har kjørt denne testen sitter jeg igjen med en oppfatning av at Letsdeal sitt satsningsområde er å selge sine varer og tjenester via mobiltelefon. Når det gjelder «brukererfaring skårer de full pott. De har skåret høyt på bakgrunn av perfekt konfigurert visning for mobiltelefon. De har linker og knapper på siden sin som passer perfekt for berøringsskjermer. Det oppstår heller ingen feil ved visning av siden.

 

Det er ingen problemer eller feil ved visning av siden når man logger inn med en mobiltelefon

 

 

 

Kundetilfredshet

terningkast 5

Har undersøkt og lest en del kommentarer angående hvordan kunder oppfatter nettsiden Letsdeal. Stort sett er folk fornøyde med tjenestene, men det som går igjen er at folk lurer på om de operere med riktige priser når de legger ut en deal. Dette er ikke noe jeg skal gå inn på for jeg sitter ikke på de riktige opplysningene. En del skriver at de er veldig fornøyde med tilbud når det gjelder opplevelser og restaurantbesøk. Her kan jeg også legge til min egen vurdering, for jeg har benyttet meg av tilbud når det gjelder restauranter. Vi var fire stykker som kjøpte en deal på Rå sushi. Vi betalte 50% av opprinnelig pris og alle ble veldig mette og fornøyde. Etter at vi var der som kunder mottar vi også gode tilbud fra restauranten Rå Sushi. På bakgrunn av egne erfaringer kan jeg absolutt anbefale restaurant dealene til Letsdeal.

Her kan dere lese noen av kommentarene som jeg har funnet på nettet angående Letsdeal.

anbefalinger

 

anbefalinger2

 

anbefalinger3

 

anbefalinger4

 

anbefalinger5

 

 

 

 

 

Trygghet

terningkast 4

«Det er viktig for oss i letsdeal.no at du som kunde alltid skal være fornøyd med dine deals, så du kan føle deg trygg på å handle hos oss gang på gang. Derfor jobber vi hele tiden med å være tydelige på hvilke vilkår som gjelder og på øvrig informasjon, slik at du som kunde skal kunne ta stilling til om dealen er interessant for deg eller ikke. Om du har spørsmål eller mener det er noe vi har glemt å informere om, kontakt oss på support@letsdeal.no, så hjelper vi deg så raskt vi kan»

Letsdeal bruker en trygg betalingsmåte via firmaet Payex. De har også en postadresse som er registrert i Norge, dette er noe som jeg oppfatter som troverdig.

Det som trekker ned min bedøming av Letsdeal som et trygt sted å handle over nett, er at de ikke er reistrert inne på trygg e-handel.

.

 

Kundekommunikasjon

terningkast 5

 

Det er lett å komme i kontakt med Letsdeal. Man kan enkelt trykke seg frem til kundesupport.

 

bilde L 12
Det oppleves som trygt at man kan ringe Letsdeal og at de har en kundesupport.
bilde L 13
Groupon

Det er flott med linker som gjør at man kan få hjelp uten å måtte ringe kundesupport. Man har også muligheten til å enkelt sende en mail. De har også en funksjon som gjør at man kan trykke inn ordrenummeret sitt og spore opp hvor pakken befinner seg. Har selv erfaringer med å kontakte Letsdeal via mail, jeg fikk svar tilbake veldig fort. Når man skal kontakte Groupon virker det mye mer tungrodd, pluss at jeg liker at man lett finner et telefonnummer man kan ringe hvis man får problemer. Letsdeal har også en aktiv facebook side med 13017 likes. Her legger de ut bilder, tilbud og man har mulighet til å legge inn kommentarer. Hvis man ønsker kan man også dele gode tilbud med vennene sine på Facebook. Det jeg savner er at man kan chatte med en på kundesupport, for å få hjelp. kommunikasjon med Letsdeal.

 

Priser og utmerkelser

terningkast 1

Jeg har søkt rundt, men ikke funnet noen priser eller utmerkelser på Letdeal. Det kan være at jeg søker innenfor feil kategorier, men på bakgrunn av dette blir ikke terningkastet høyt.

 

 

 

Konsept og strategi

terningkast 4

Konseptet til Letsdeal er at de rett og slett selger gode tilbud for bedrifter ved hjelp av kuponger. Ved at en bedrift benytter seg av tjenesten tar Letsdeal en sum for å legge det ut på sin nettside, selge tjenesten/varen og betjene kundene. Bedriften får en sum for den varen eller tjenesten som er solgt. Jeg ser på dette som spesielt lukrativt for nyetablerte firmaer som ønsker å gjøre seg kjent blant kundene. Ved at en nyetablert restaurant selger et måltid til halv pris kan dette være med på at de kundene som kjøper til redusert pris via Letsdeal kommer tilbake ved en senere anledning og betaler fullpris. Da er det selvfølgelig viktig at varen eller tjenesten lever opp til kundens forventninger etter å ha lest om dealen inne på nettsiden. Hvis man ikke blir fornøyd med produktet/tjenesten man kjøper kan dette være veldig svekkende for Letsdeal.

 

bilde L 14

 

Ved å ha et slikt konsept og samarbeid med andre bedrifter er det viktig for Letsdeal og knytte seg opp mot seriøse aktører. For ved at noen er misfornøyd med den bedriften eller varen de kjøper knytter de dette opp mot Letsdel som solgte varen/tjenesten i første omgang. På

 

Helhetsinntrykk

terningkast 4

Letsdeal har klart å levere en netthandel løsning som leverer opp til de ti kriteriene for e-handel. De har levert en meget bra løsning for mobiltelefon, og det er her jeg føler de satser også. Det er fortsatt mange som bruker pc og her har de et utbedringspotensiale.  Jeg har selv gjennomført flere kjøp via Letsdeal uten problemer og varen/tjenesten har levd opp til forventningene.

 

 

 

Kilder

Letsdeal

Letsdeal/settings

24nettbutikk

Groupon

maxusglobal

developers

Neil Patel

Trygg e-handel

14 thoughts on “Min vurdering av nettbutikken, Letsdeal

 1. Ved å lese bloggen din som omhandler din vurdering av let,s deal. fikk jeg med meg masse nyttig informasjon som var veldig lærerikt for meg. kjempefin innlegg.

  1. Tusen takk Astrid for at du kommenterer på innlegget mitt. Veldig morsomt for meg å få en tilbakemelding fra en i Letsdeal. Jeg skal jobbe mer med innlegget og også lage en video. 🙂

 2. Dette var veldig opplysende!
  Har selv vært medlem av Letsdeal, men meldte meg ut pga. alle mailene jeg fikk i løpet av en dag. Nå fikk jeg en grundig gjennomføring i hvordan man blokker seg for mail fra Letsdeal. Og dette var en utløsende faktor, som gjør at jeg blir medlem igjen.

  1. Lena, så bra at innlegget var til nytte for deg. jeg skal snart lage en video som også viser hvor enkelt man kan bestille varer på Letsdeal. Så gøy at du ble medlem igjen på bakgrunn av å lese min blogg. 🙂

 3. Hei Bianca!

  Wow, dette var kjempeinteressant lesning 🙂 jeg jobber selv som kommunikasjonssjef i Let’s deal, og har vært heldig nok til å være med på å bygge opp selskapet fra dag én, og sitter i ledelsen. Å se at du velger å vurdere oss på den måten du har gjort gjør oss både stolte og ydmyke – og det er reflekterte og viktige punkter du tar opp.

  Det er interessant å se vurderingen din av mobil vs. desktop-navigering. Vi bygget som du vet opp en kategorisert løsning med søkefunksjon på mobil først, da vi fikk tilbakemeldt av mange at de ønsket det. Design for desktop-løsningen begynner å bli klart, og utviklerne våre arbeider med å implementere det tekniske. Utrolig kult å høre at dere oppfatter forskjellen så godt – det bekrefter for oss at vi har gjort noe riktig da vi valgte å kategorisere. At desktop får en terningkast 3 skal vi ha selvinnsikt nok til å være enige i – vi gleder oss til oppdateringen er ferdig.

  Analysen din av Page Speed bet jeg meg også merke i – etter et relativt nylig serverbytte burde denne vært høyere, og det skal vi sjekke nærmere opp om vi kan forbedre.

  Takk igjen for spennende innsikt, og skulle du ha lyst til å komme innom oss på en kopp kaffe og dele dine betraktninger, så er du hjertelig velkommen til et besøk i Posthuset rett ved Oslo S når som helst 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *