Digital markedsføring

Trender innenfor digital markedsføring

Trender innenfor digital markedsføring

 

Nativ advertising

Det som kjennetegner nativ advertising er at det er en side som vekker oppmerksomhet og ikke oppfattes som reklame. Artikkelen er utformet på samme måte som vanlige nyhetsartikkler, på denne måten kan man skjule at det du leser faktisk er reklame. Artikkelen er sponset av en merkevare og de betaler per klikk når noen trykker seg inn for å lese artikkelen.

Det som er viktig med nativ markedsføring er at det er designet slik at det ikke skiller seg ut og oppfattes som reklame. På Facebook kan man få opp nativ advertising i nyhetsfeeden sin, ved at noen av dine venner trykker liker eller deler artikkelen. Det er også en kjent sak at vi stoler på våre venner, og ved at venner har trykket liker er det større sjanse for at du selv trykker på artikkelen.

nativ advertising

Konseptet går ut på å etterligne redaksjonelt innhold slik at folk leser det, i den tro at de får objektiv informasjon. Dermed framstår innholdet mer troverdig, selv om leseren etterhvert forstår at det er reklame.Det kan være en artikkel som omhandler et problem du har, eller et tema du er interessert i.  Du vil ikke få hjelp ved å lese denne artikkelen, men bli oppmerksom på ditt problem eller hva det er du trenger.

F.eks hvis du sliter med uren hud og leser om hva det er som forårsaker denne urene huden og hvor plagsomt det kan være for personer som har det. Ved å virke opplysende og hjelpsomme blir nå kunden nysgjerrig etter å vite hva man kan gjøre for å få hjelp. Nederst på siden kan det være en link man må trykke på for å komme til den siden som gir deg hjelp. Her kan det være en forklaring på hvordan du kan bli kvitt ditt hudproblem og hva du burde gjøre. Denne siden tilbyr deg å kjøpe for eksempel en krem eller tabletter som inneholder alt det du leste om i den første artikkelen.

 

Real time bidding

Real time bidding går ut på at man kjøper seg potensielle kunder, litt på samme måte som man forhandler på børsen. I løpet av få sekunder kan man kjøpe seg en annoseplass og nå ut til sitt rette segment. Det fungerer på den måten at den merkevaren som legger ut det høyeste budet får den beste annonseplassen.Før i tiden kunne det være at man betalte for et reklamebanner som ikke ble oppfagen av potensielle kunder. Når man benytter seg av real time bidding betaler man bare for de kundene som ser reklamen og trykker seg inn på annonsen.

Why-RTB-is-the-Future-of-Mobile-Advertising1

 

Ved hjelp av algoritmer kan man finne frem til de rette kundene. Måten dette foregår på er ved å kategorisere kunden sitt handlemønster. Datasystemer kan finne frem til en «virtuell tvilling» av deg selv. Ved å se på hva andre kunder som ligner deg har handlet tidligere kan de tilby deg en tilpasset vare. Datasystemer kan også lagre og plukke opp hva du har delt eller trykket liker på i sosiale medier.

 

Real time bidding fotfølger kunden fra nettsted til nettsted, og kan derfor følge ditt handlemønster og tilby den rette varen. Det som er spesielt ved real time bidding er at man når ut til en kundegruppe i løpet av få sekunder. Når man oppfatter hva kunden er ute etter er det viktig å være raskt ute, ved å tilby sin vare før noen andre gjør det.

 

 

La meg komme med et eksempel. Jeg søkte på joggesko inne på ellos.no og la et par joggesko i handlekurven som var over mitt budsjett. Jeg avbrøt kjøpet og logget meg ut av siden. Etter dette fikk jeg veldig mange reklamer angående joggesko på min facebook profil.

 

Video markedsføring

Det har blitt en stor trend å bruke video for å nå ut til forbukere. Ved å promotere en spennende video på facebook, vil den vekke oppmerksomhet og deles av brukere. I videoen kan man spille på følelser og nå ut til brukere av sosiale medier. Tenk hvor fort din reklame vil nå ut til folk hvis du har laget en spennende video som fenger og blir delt på facebook. Det viktigste her er at videoen er så bra og gjerne morsom som gjør at folk ønsker å dele den med sine venner.  I hverdagen er vi eksponert for utrolig mye informasjon og reklame. En travel hverdag kan gjøre at vi ikke orker eller har tid til å lese en hel artikkel, men en video er vi mer villig til å se på. I løpet av en kort video kan vi få tilgang til den informasjonen vi trenger. Nettsteder som inneholder en video har større sjanse for at kundene kommer tilbake til nettsiden.

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Trender innenfor digital markedsføring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *